top of page
VK2019kevat_LindaSuolahti3668p.jpg

Linda Suolahti

Linda Suolahti​ (s. 1989) toimii monipuolisena viulistina Suomessa ja ulkomailla. 

Hän työskentelee vakituisena jäsenenä liidausvastuussa vuorottelevan 2.konserttimestarin paikalla

Lapin kamariorkesterissa, jossa hän on juuri päättänyt vuoden sijaisuutensa 1.konserttimestarina.
Maisteriksi Linda valmistui jouluna 2018 Minna Pensolan kokonaisvaltaisessa ohjauksessa Sibelius-Akatemiasta.

Musiikin kandidaatiksi hän on valmistunut erinomaisin arvosanoin vuonna 2014 ja vuosina 2014-2016 täydentänyt opintojaan Lontoossa Royal College of Musicissa prof. Jan Repkon luokalla Emma Rose Memorial -säätiön stipendiaattina.
Linda esiintyy usein kamarimuusikkona sekä solistisissa tehtävissä. Hän on soittanut sekä Lapin kamariorkesterin että Hämeenlinnan kaupunginorkesterin solistina samalla liidaten orkesteria. Lisäksi hän on esiintynyt Sibelius-Akatemian barokkiensemblen solistina Reinhard Goebelin johdolla. Syksyllä 2017 hän esiintyi Lapin kamariorkesterin solistina

Tomas Djupsjöbackan johdolla sekä Helsinki Sinfonietan solistina Eero Lehtimäen johdolla. Tammikuussa 2019 hän edusti Rovaniemen kaupunkia esiintyen konserttimestarina ja solistina Kiinassa.
Linda on esiintynyt taiteilijana mm. Hvitträskin kamarimusiikissa, Kuhmon kamarimusiikissa, Janakkalan musiikkipäivillä, Nurmeksen musiikkiakatemiassa, Sysmän Suvisoitossa, Fiskarsin kesässä sekä Naantalin musiikkijuhlilla ja Heinäveden musiikkipäivillä. Vuodet 2008-2014 hän soitti perustamassaan Core -jousikvartetissa, joka saavutti ensimmäisen sijan valtakunnallisessa Erkki Melartin -kilpailussa 2010. Vuonna 2019 hänet valittiin yhtenä viidestä viulistista Guy Braunsteinin johtamalle ClasClas -kamarimusiikkifestivaalille.
Vuonna 2016 Linda perusti oman kamarimusiikkijuhlan, Kokonaisen festivaalin, kotiseudulleen Hämeeseen. Festivaalin idea on tuoda esille tuntemattomia naissäveltäjiä eri aikakausilta ja myös esitellä uransa alussa olevien säveltäjien teoksia. Linda toimii festivaalin tuottajana, muusikkona ja taiteellisena johtajana.
Linda on työskennellyt konserttimestarina, äänenjohtajana ja tuttisoittajana myös National Arts Centre Orchestrassa Kanadassa, Harbin Symphony Orchestrassa Kiinassa, Radion Sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa sekä Kansallisoopperan orkesterissa, Chamber Orchestra of Europen yhteistyöprojektissa Englannissa sekä useaan eri otteeseen Sibelius-Akatemian orkesteriproduktioissa. Erkki Lasonpalon ja Santtu Rouvalin perustamassa Helsinki Sinfonietassa hän toimi runko-orkesterissa yhtenä konserttimestareista.
Linda soittaa Suomen Kulttuurirahaston hänelle ystävällisesti lainaamalla soittimella.

bottom of page