top of page
Tänä yönä en pelkää kulkea yli pimeän

Lauantai 24.8.2019 Klo 18.00 Kulttuuritalo Korundi

Seela Sella, näyttelijä
Pia Freund, sopraano

Kristian Attila, piano

Mitä saadaan kun yhdistetään legendaarinen, suomalaisten sydämet jo vuosikymmeniä valloittanut näyttelijätär, sieluja sivelevä muusikko ja laulajatar ja herkkävireinen pianisti? No, tietenkin loppuunmyytyjä katsomoita ympäri Suomen säväyttänyt draamallinen esitys "Tänä yönä en pelkää kulkea yli pimeän", jonka kulttuuriyhdistys Valoa Kamariin ry tuo rovaniemeläisten iloksi elokuun pimenevän illan väreilyyn. 

Runoilija Katri Valan Valvoja-runon säkeestä nimensä saanut esitys kertoo musiikin, runojen ja kirjeiden kautta taiteilijakohtaamisista, taiteilijapareista ja ihmiskohtaloista.

Esitys on yhdistelmä konserttia ja näyttämöteosta. Musiikkia kuullaan tunnetuilta suomalaisilta säveltäjiltä, kuten Jean Sibeliukselta, Toivo Kuulalta ja Leevi Madetojalta. Runojen kautta äänen saavat kuuluviin runoilijat Katri Vala, L.Onerva ja Aino Kallas. 

Esityksessä kohtaavat taiteilijat ja heidän puolisonsa. Seela Sellan lausumat Aino Sibeliuksen ja Alma Kuulan kirjeet peilaavat kirjoittajiensa tunteita samalla kun taustalla koetaan 1900 -luvun kuohuja. 

Taiteilijaparien ja taiteilijakohtaamisten kautta käsitellään, mitä on tarkoittanut olla yksin ja yhdessä. Mitä on kukoistaa, kasvaa ja luopua, olla keskellä luomista ja hävitystä?

Liput 22/19/15€ www.korundi.fi

esityksen kesto on n. 1,5h sisältäen väliajan

bottom of page