top of page

Minna Pensola

Minna Pensola esiintyy sekä kamarimuusikkona että solistina ja on maamme kansainvälisesti menestyneimmän jousikvartetin, Meta4:n, jäsen.  Ryhmä voitti ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä D. Sostakovits-kvartettikilpailussa Moskovassa 2004 sekä Joseph Haydn-kamarimusiikkikilpailussa Wienissä 2007 ja on siitä lähtien ollut kysytty vieras eurooppalaisissa musiikkikeskuksissa.  Solistina Pensola on esiintynyt lähes kaikkien suomalaisten orkesterien kanssa johtajinaan mm. Sakari Oramo, Olari Elts,

Eva Ollikainen ja John Storgårds.

 

Vuonna 2008 Minna Pensola perusti Helsingin Punavuoreen Klasariklubin, joka yhdistää rennon baari-illan, artistien kanssa jutustelun sekä klassisen livemusiikin kuuntelun.  Klubi on perustamisestaan lähtien toiminut eri baareissa Pensolan kotikaupunginosassa, Helsingin Punavuoressa, mutta on saavuttanut myös maan laajuista tunnettavuutta vierailtuaan useilla festivaaleilla ympäri Suomea.

Punavuoren Kamarimusiikkiyhdistys puolestaan on Pensolan ja hänen puolisonsa, viulisti Antti Tikkasen yhteinen projekti helsinkiläisen kamarimusiikkitarjonnan elävöittämiseksi.

Minna Pensola opettaa viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja toimi Sysmän Suvisoiton taiteellisena johtajana vuosina 2006‒2012.

 

Pensola aloitti viuluopintonsa Helsingin Konservatoriossa, jatkoi Sibelius-Akatemiassa ja sai ne viimein päätökseen Zürichin musiikkikorkeakoulussa sekä Eurooppalaisessa kamarimusiikkiakatemiassa, ECMA:ssa.  

Tärkeitä oppaita matkan varrella ovat olleet Jerzy Blaszkiewicz, Leonid Mordkovich, Kaija Saarikettu, Ana Chumachenko, Josef Rissin ja Hatto Beyrle.

 

Minna Pensolan soitin on Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön omistama Carlo Bergonzi -viulu vuodelta 1732 ja harrastuksensa kahden pienen tyttären ihmettely, perään katselu ja jälkiensä siivoaminen.

bottom of page