top of page

Lauri Angervo

Lauri Angervo aloitti sellonsoiton 8-vuotiaana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa 

Kari Lindstedtin johdolla. Vuodesta 1987 hänen opettajinaan ovat toimineet 

professorit Arto Noras, Josef Schwaab sekä Alexander Baillie. Angervo on opiskellut Sibelius-Akatemian lisäksi Berliinissä Hochschule für Musik Hanns Eislerissa sekä Hochschule für Künstessä Bremenissä. Hänen muusikon uransa suunnannäyttäjiä ovat olleet mm. Amadeus-kvartetti, Ari Angervo, Robert Cohen, Frans Helmersson, Janne Saksala, György Sebök ja Mstislav Rostropovits .

 

Lauri Angervo on toiminut Lapin Kamariorkesterin soolosellistinä vuodesta 2004. 

Vuodeksi 2011 hänet kutsuttiin työskentelemään Berliiniin Konzerthaus Orchestran sellistiksi. Angervo on konsertoinut lukuisissa Euroopan maissa, Japanissa ja Kiinassa niin kamarimuusikkona kuin orkesterin solistina. Kotimaassa hän on esiintynyt mm. Naantalin, Kuhmon, Savonlinnan, Jyväskylän, Uudenkaupungin, Nurmeksen ja Hetan musiikkijuhlilla, Tampere Biennalessa ja Musica Nova-festivaalilla Helsingissä. 

Solistitoiminnasta mainittakoon F.Guldan sellokonserton esitykset Oulussa ja Rovaniemellä sekä Suomen kanta-esitys Tchaikovskyn Rokokoo-muunnelmista soolosellolle ja puhallinkvintetille.

 

Angervo kuului Selin- kvartettiin, joka voitti ensimmäisen palkinnon Concertino Praga- kilpailussa 1988. Kvartetti konsertoi aktiivisesti ympäri maailmaa kymmenen vuoden ajan 

ja kantaesitti lukuisien säveltäjien teoksia.

Lauri Angervo on soittanut monissa orkestereissa ja yhtyeissä. Niistä mainittakoon mm. Avanti!, Radion Sinfoniaorkesteri, Suomen Kansallisoopperan orkesteri, Oriol-Ensemble (Berliini), Ensemble Modern (Frankfurt), Helsingin Festivaaliorkesteri ja Deutche Kammerphilharmonie (Bremen).

 

Laurin soitin on N.F.Vuillaumen rakentama sello vuodelta 1826.

bottom of page